duminică, 29 ianuarie 2012

Martisoare - tutorial

Anul acesta am adunat de martisor materialele mele preferate: charmuri, cristale si pene astfel:

 Pasul 1. Se curăţă cristalele pentru lipit intr-o lavata imbibata in alcool sanitar pentru a indeparta impuritaţile. Eu am folosit aici un cristal Preciosa(cristale de Bohemia) taiat in 12 faţete de culoare roz-intens(fucsia). Culoarea şi strălucirea sunt minunate.

 2. Se pregăteste charmul pentru lipit. Pentru a crea o suprafata plana mai aderenta am pilit zona bombata de pe cheita.


 3. Se curăta suprafata si pentru a indeparta urmele piliturii si pentru a inlatura alte impurităţi. Acum am preferat sa folosesc acetona, mai puternica decât alcoolul.

 4.Se aplica adezivul. Eu am folosit adeziv de tip Picatura după ce am experimentat mai multi adezivi speciali pentru bijuterii si am constatat ca picatura e cel mai rezistent adeziv.


 5. A rezultat o cheita fermecata ce raspandeste lumina si o culoare vesela. După aprox 12 ore, cand lipitura e solida, verific rezistenta ei lovind-o cu unghia. (la testul acesta au cazut ceilalti adezivi speciali provocându-mi multa dezamagire)


 6. Se pregateste pana. Am taiat fragmente dintr-o pana mai lunga si le-am unit cu un capat de snur. E cel mai practic sistem pentru prinderea penelor.(am incercat si altele!)

 7. Se imbina folosind o za pana si cheita si ....gata!. De fapt, aproape gata.

8 Se pune snur, se ambaleaza, de preferat in cutie pentru a nu turti penele.


 Preţ 6 lei

Exista mai multe combinatii: cristale rosii, albastre, mov, roz, rubiniu (cele rosii , roz si rubiniu sunt de la Preciosa, iar cele albastre, mov si verzi sunt de la Swarovski), iar charmurile dominante sunt cheite, inimioare, aripioare de inger, mici şi delicate.

Un comentariu: